Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An jutjat un èx-cap del Front Nacional per cremar de veituras e far creire una pojada de l’inseguretat

Sièis personas restacadas a l’ultradrecha aurián cremat de veituras dins la banlèga parisenca per denonciar melhor l’inseguretat

Jutgèron dimècres passat un cap del Front Nacional e cinc autres militants, acusats que son d’aver incendiat de veituras e de far creire a una pojada de l’inseguretat per fin de la denonciar melhor. Se tracta mai que mai d’Adrian Desport, de 25 ans, ancian numèro dos del Front Nacional pel departament de Sèina e Marna, dins la banlèga de París.
 
Demest los sièis detenguts, lo ministèri public reprochèt a Desport d’èsser “lo mai implicat”, e a tres estudiants e a una dreiçaira canina d’aver incendiat de veituras dins la banlèga de París. Los acusan de participacion a una banda de malfactors, a una denóncia d’agression imaginària, a un consume de produches estupefasents e a de vandalizacion de veïculs.
 
Adrien Desport, uèi suspendut pel Front Nacional, foguèt interpelat per la polícia en junh passat amb los cinc autres militants en seguida d’un senhalament del Front Ncional. “A reconegut los faches en gàrdia a vista mas a refusat d’èsser jutjat coma sol responsable”, çò expliquèt son avocat Paul Yon.
 
Los detenguts s’afrontan a de penas de preson de fins a dètz ans e a qualques milièrs d’èuros de multa.
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
3.

Aqueste comportament es típic dels fatxas, provocar desordres per després sortir els coma salvadors, e dire que ho arreglaran. Es pas només lo jove aqueste que han agafat, és la mentalitat de tot lo partit. Aqueste és lo darrier del partit, l'encarregat de rentar los cagadors e pixadors. Mas tamben la dreta té aqueste comportament molts de cops,com es organizar guerras continuament per qualsevol motiu, armas de destruccion massives inexistentas, manca de libetat dels enemics,manca de respecte a la visa. Quan en realitat son eles los que causen los grans crims de guerra contra la humanitat.

  • 1
  • 0
Bernat Barcelona
2.

En català diem multa tot i que hi ha sinònims com ara el mot "ban" del fràncic "bann" o una variant de amenda que és "esmena" o antigament "esmenda".

  • 2
  • 0
lo canonge de misericordia
1.

perqué emplegar lo mot iberic de multa, avèm amenda o lo vièlh e respectable verbau, dau temps que lo garda t'empegava per aguèr laissat barrutlar un chin (un can). aquò dich aquelei ex-miltants dau front nacionau an ço que meriton e seràn condemnats e deurràn indemnisar lei victimes. Mai dins lei b anlieux sensibles o alhors , totei leis ans, de centenas de "jeunes " que sabèm jamai son origina creman autòs e mobiliers urbans e son jamai inquietats. cercan pas soncament de lei identificar ! e coma dison lei jornaus per Nadau dos otres cents banhòlas de cremadas a Estrasborg, aquò es una tradicion ! alleloià, aleloià !

  • 4
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article